Prowly z szefem komunikacji

Prowly z szefem komunikacji

Do zespołu Prowly na stanowisko Communications Lead dołączył Rafał Sałak. Będzie odpowiedzialny za globalną komunikację firmy

Z początkiem lutego 2016 r. do zespołu Prowly dołączył Rafał Sałak, który w polskim start-upie objął stanowisko szefa komunikacji. Do jego głównych zadań należy przygotowanie strategii komunikacji Prowly oraz jej realizacja na rynkach zagranicznych i w Polsce.

Rafał Sałak jest związany z branżą PR od 2012 roku. Przed dołączeniem do Prowly przez 3 lata był konsultantem w agencji Hill+Knowlton Strategies, gdzie pracował dla takich klientów jak Spotify, Facebook, CI Games czy Wacom. Jest laureatem branżowych nagród i wyróżnień, m.in. SABRE Award 2015 i Złoty Spinacz 2015 (wraz z zespołem) za kampanię promocyjną gry Lords of the Fallen, czy PRoton 2015 dla najlepszego zespołu w kategorii „Osoba/zespół w firmie PR-owskiej” w Polsce. Ukończył Uniwersytet Jagielloński w Krakowie.

W ubiegłym tygodniu Prowly informowało o pozyskaniu kolejnej rundy inwestycyjnej. Inwestorzy Internet Ventures FIZ - fundusz zarządzany przez Grupę Private Equity Managers, oraz Bluerank - agencja marketingu online przekażą do 4,5 mln zł na ekspansję zagraniczną Prowly.

Internet Ventures oraz Bluerank inwestują w Prowly - Brand Journal Prowly

Prowly, platforma SaaS (Software as a Service) skierowana do osób zajmujących się komunikacją Public Relations firm i marek, pozyskuje kolejną rundę finansowania. Inwestorami są Internet Ventures FIZ - fundusz zarządzany przez Grupę Private Equity Managers oraz Bluerank - agencja marketingu online. Projekt otrzyma środki na ekspansję zagraniczną w kwocie do 4,5 mln zł.

RS_wideo.jpg

Prowly_ver3.png

Prowly oraz Vimeo udowadniają, że biuro prasowe nie musi być nudne

Prowly uruchamia internetowe centrum prasowe Vimeo.