Edyta Kowal now膮 CMO w Prowly 馃挭

Awans w zespole marketingowym warszawskiego startupu dla PR-owc贸w.

Edyta Kowal, dotychczasowa Content Marketing Managerka w Prowly, awansowa艂a na stanowisko Chief Marketing Officera. Zast膮pi艂a na tym stanowisku Piotra Bo偶ka, kt贸ry odszed艂 z firmy w maju br., by rozwija膰 w艂asny biznes. Jako Chief Marketing Officer, Edyta koordynuje dzia艂ania marketingowe Prowly w Polsce i na rynkach zagranicznych. Do jej obowi膮zk贸w nale偶y m.in. budowa strategii marketingowej Prowly, bie偶膮ca optymalizacja ROI, a tak偶e zarz膮dzanie i rozw贸j zespo艂u.
Edyta Kowal, nowa Chief Marketing Officer w Prowly.

Od samego pocz膮tku naszej wsp贸艂pracy z Edyt膮 niesamowicie imponuje mi jej tempo rozwoju. Kiedy trzy lata temu w Prowly zacz膮艂 kie艂kowa膰 plan dzia艂a艅 content marketingowych nie mia艂am w膮tpliwo艣ci, 偶e Edyta rozwinie swoje skrzyd艂a w艂a艣nie w tym zakresie. To wtedy wsp贸lnie wymarzy艂y艣my sobie najlepszy serwis edukacyjny o public relations w Polsce i zagranic膮. Nasza wsp贸艂praca na poziomie podzielanych warto艣ci sprawia, 偶e Edyta realizuje si臋 w Prowly nie tylko zawodowo, ale i buduje swoj膮 mark臋 osobist膮. Mam w sobie g艂臋bokie przekonanie, 偶e obj臋cie ster贸w w zespole marketingowym pozwoli zar贸wno Edycie, jak i firmie, rozwija膰 kolejne supermoce.

Joanna Drabent, CEO i wsp贸艂za艂o偶ycielka Prowly.

Edyta do tej pory odpowiada艂a za strategi臋 content marketingow膮 i prowadzi艂a mi臋dzynarodowy serwis po艣wi臋cony public relations 鈥 Prowly Magazine. Zainicjowa艂a r贸wnie偶 cykl spotka艅 bran偶owych dla praktyk贸w content marketingu - Content Espresso, kt贸ry prowadzi wsp贸lnie z trzema innymi ekspertkami bran偶owymi: Magdalen膮 Urbaniak z Brand24, Ann膮 Mo艣cick膮 z Whites oraz Ma艂gorzat膮 Walendziewsk膮 z indaHash. Wcze艣niej redaktor naczelna Proto.pl, portalu bran偶owego o public relations w Polsce, i PR-owiec wspieraj膮cy takie marki jak Castrol czy Evenea. Udziela si臋 ekspercko na 艂amach rodzimych i zagranicznych medi贸w. Pisze g艂贸wnie o komunikacji, contencie i social mediach. Po godzinach pilotuje niebiesk膮 mazd臋 MX5.
Do zespo艂u Prowly do艂膮czy艂a we wrze艣niu 2015 roku.

O Prowly: Prowly to aplikacja do dzia艂a艅 public relations stworzona dla agencji, dzia艂贸w komunikacji i freelancer贸w. Oprogramowanie umo偶liwia tworzenie interaktywnych informacji prasowych, artyku艂贸w czy post贸w, publikowanie ich na stronach firmowych biur prasowych oraz dystrybucj臋 do medi贸w i pomiar efekt贸w. Z platformy korzysta ju偶 kilka tysi臋cy profesjonalist贸w z Polski, Europy i Stan贸w Zjednoczonych, a w艣r贸d nich cz艂onkowie zespo艂贸w PR takich marek, jak Vimeo, WO艢P, Deloitte Digital, IKEA, Spotify, National Geographic czy Allegro.

Prowly nale偶y do European Tech Alliance i wraz z najwi臋kszymi gigantami technologicznymi z Europy (King, Spotify, BlaBlaCar, Deezer) wspiera Komisj臋 Europejsk膮 w budowie strategii Jednolitego Rynku Cyfrowego (DSM). Czytaj wi臋cej na prowly.com.

Zdj臋cie w nag艂贸wku wykona艂a ekipa shootit.pl.

Za艂膮czniki

EdytaKowal_cr_shootit.pl.png

EdytaKowal_Prowly.jpg

Na Tw贸j adres e-mail zosta艂a wys艂ana pro艣ba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzaj膮c subskrypcj臋 wyra偶asz zgod臋 na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania tre艣ci publikowanych w serwisie.