10 powodów, dla których warto wybrać Prowly PR Software

Szukasz aplikacji do public relations, którą możesz wykorzystać w swojej firmie? A może słyszałeś, że znajomi korzystają z Prowly, i chcesz sprawdzić dlaczego wybrali właśnie nas? Wybrałem dziesięć powodów, dla których branża PR chętnie z nami pracuje. Zapraszam do lektury.

1. Dane są przyszłością PR

Już dziś znaczna część codziennej komunikacji odbywa się w cyfrowym świecie: w Internecie, na smartfonach czy nawet lodówkach. Ma to jedną, zasadniczą zaletę. Wszelkie działania jest nam dużo łatwiej mierzyć i analizować. Analityka oparta na danych ma swoje zastosowanie także w public relations. Dzięki niej możemy analizować ruch online czy śledzić efekty wysłanej informacji prasowej.
To jedna z kilku podstaw, na których opiera się Prowly. Nasze oprogramowanie ma pomagać Ci stale działać lepiej, celniej trafiać z komunikacją i być tam, gdzie szukają Cię Twoi odbiorcy.

2. Miejsce list kontaktów jest w bezpiecznej chmurze, nie w Excelu

Czas powiedzieć to głośno: Excel nie służy do robienia list kontaktów. Jest niewygodny, nie zapewnia bezpieczeństwa danych, nie umożliwia współpracy w zespole. Dlaczego więc trzymać się rozwiązania, które powinno służyć zupełnie innym celom?
Swoją bazę kontaktów możesz samemu wgrać do Prowly. Dzięki temu będziesz mieć do niej dostęp z każdego miejsca na świecie – wystarczy, że zalogujesz się do swojego konta. Z Twojej bazy mediów będą też mogli korzystać członkowie Twojego zespołu. I nikt poza Wami. Bezpieczeństwo to podstawa, jak w piątkowe wieczory powtarzał mi mój tata.
Zacznij darmowy test

3. Prowly kocha współpracę

Skoro już o zespole mowa: wiemy, że drużyna to więcej niż 1. Dlatego Prowly wspiera pracę zespołów PR czy całych agencji. W ramach konta możesz dzielić się wszystkimi danymi, historią aktywności, ustawieniami, stworzonymi wysyłkami czy notatkami na temat kontaktów. Dzięki temu wszyscy możecie być na bieżąco i wspierać się w codziennej pracy.
Do korzystania z konta możesz też zaprosić klientów, partnerów biznesowych czy podwykonawców. Jeśli nie chcesz, by mieli dostęp do wszystkich danych, po prostu nadaj im odpowiednio ograniczone uprawnienia. Tadam!

4. Brand Journal Prowly jest jak najlepszy przyjaciel – każdy chce go mieć

Brand Journal jest naszą własną koncepcją nowoczesnych biur prasowych. To centrum komunikacji  marki, do którego dziennikarze trafiają błyskawicznie dzięki dobremu pozycjonowaniu w sieci. Jego konfiguracja nie wymaga wsparcia zespołu IT. Poświęć mu trochę uwagi, a już po kilkunastu minutach będzie cieszyć oczy jak mało który serwis dla mediów.
Brand Journal w wykonaniu Cadbury

Biura prasowe Prowly są też świetne do działań inbound PR – czytelnicy mogą się samemu dopisywać do Twojej bazy kontaktów, korzystając z jednego z czterech typów formularzy, które możesz samemu skonfigurować. Pamiętasz, jak pisałem wcześniej o analityce? W marcu 2018 Brand Journale wyposażyliśmy w bogatą analitykę, która pozwala mierzyć ruch na wszystkich stronach i obserwować ich źródła. Dzięki temu zawsze będziesz wiedzieć, które miejsca w sieci przekierowały najwięcej wizyt na Twoje biuro prasowe. Wspieramy też Google Analytics ;)
A jeśli chcesz wejść na najwyższy poziom wtajemniczenia, sięgnij po zewnętrzne integracje, takie jak Intercom, Sumo czy LiveChat, i dodaj je do swojego serwisu jednym kliknięciem. Wtedy przyznamy Ci medal z kategorii „Automatyzacja w PR: level PRO”!

5. Dobry produkt to nie wszystko

Naszą ambicją jest wspieranie PR-owych supermocy, dlatego prowadzimy szereg działań edukacyjnych z zakresu komunikacji. Inspirujemy do działania, dzielimy się doświadczeniami i zbieramy je od innych. Blog Prowly Magazine jest platformą dyskusji o trendach i standardach w PR i marketingu – nasza Edyta Kowal dba o to, byś zawsze znalazł tam wysokiej jakości materiały z polskiego i globalnego rynku, które pomogą Ci komunikować się jeszcze lepiej.
Wychodzimy z założenia, że dobry PR-owiec musi doskonale znać tematykę, którą komunikuje: specjalista z branży nowych technologii nie będzie znał charakterystyki komunikacji healthcare i jego potencjał nie będzie wykorzystany. Podobnie jest tutaj – nie wyobrażamy sobie tworzyć oprogramowania dla Was i nie znać sposobu pracy w PR.
#takbyło - kliknij po więcej :)

Na szczęście… sami jesteśmy PR-owcami. Joanna Drabent – CEO i współzałożycielka Prowly – prowadziła własną agencję PR, zanim poświęciła się swojemu pomysłowi. Edyta jest byłą redaktor naczelną jednego z najpopularniejszych serwisów branżowych w Polsce (pozdrawiamy Proto.pl!), a autor niniejszego tekstu spędził kilka lat w H+K Strategies, pracując m.in. dla Facebooka czy Spotify.

6. Twój głos ma znaczenie

Choć mamy zespół o całym przekroju kompetencji, jedno wiemy na pewno: nigdy nie będziemy wiedzieć wszystkiego. Ponieważ chcemy oddać w Wasze ręce najlepszy możliwy produkt, Wasz wkład jest niezbędny. Najlepiej znacie oczekiwania swoje i swoich klientów, dziennikarzy czy współpracowników. Taki feedback jest bezcenny przy budowie kolejnych funkcji czy usprawnianiu tych istniejących. Nie powiem, że uwzględniamy wszystkie pomysły i sugestie, ale wszystkich słuchamy i bierzemy pod uwagę.

7. Stale się rozwijamy

W marcu 2018 wprowadziliśmy kolejną, trzecią już wersję Prowly. Tak jest: płacąc abonament w Prowly masz pewność, że korzystasz z narzędzia, które jest stale rozwijane. Na bieżąco pracujemy nad poprawkami i usprawnieniami. Budujemy nowe funkcje, od wielkich zmian (jak analityka biur prasowych) po drobne akcenty (np. follow-upy z Prowly). Nie da się inaczej, gdy chcesz być topową aplikacją w branży PR Software :)
Przy okazji, zobacz jak komunikowaliśmy ostatnią aktualizację: Prowly Sezon 3. Szykujemy się do Oscarów 2019. Serio serio!

8. Kto korzysta z Prowly – ręce w górę!

Amerykańscy naukowcy już dawno udowodnili, że chętnie dokonujemy zakupu w oparciu o rekomendacje znajomych czy autorytetów. Czy może być lepsza rekomendacja niż fakt, że z Prowly korzysta dziś ponad 240 marek na świecie, a pośród nich takie gwiazdy, jak: Vimeo, Cadbury, LG, Decathlon, Danone, Pixers, DaWanda, Spotify, Pizza Hut, Lewis PR, H+K Strategies, HB Reavis czy BGŻ BNP Paribas.
Nie możesz się doczekać, by dołączyć do tego grona? Zarejestruj się już teraz, dokończ lekturę później 😊
Zacznij darmowy test

9. Mamy świetną obsługę klienta...

Jeśli jest jedna rzecz, którą miałbym Ci teraz obiecać, to będzie to fantastyczna obsługa przez nasz zespół Customer Success. Karolina i Katarzyna robią świetną robotę, na co dzień pomagając klientom Prowly rozwiązywać jakiekolwiek problemy i wątpliwości pojawią się przy okazji korzystania z aplikacji. Ich średni czas odpowiedzi od kilku miesięcy utrzymuje się poniżej trzech minut.
Rejestrując się w aplikacji otrzymasz także cały szereg materiałów, które mają za zadanie przygotować Cię do pracy z Prowly. Dysponujemy dwujęzycznym serwisem help.prowly.com, na którym znajdziesz opis każdej funkcji, a także przewodnik po szybkim starcie.

10. ...i niestandardowe podejście do nieszablonowych wymagań

Wiemy, że tak samo jak między czarnym i białym jest cała gama kolorów, tak samo różnią się od siebie potrzeby klientów i ich oczekiwania. Jesteśmy elastyczni na każdym poziomie, by móc sprostać wymaganiom Waszym i swoim (i naszych inwestorów również :). Masz swoją wizję biura prasowego? Sprawdź nasz projekt dla Vimeo. Oczekujesz niestandardowej wyceny? Napisz. Chcesz razem zrobić coś oryginalnego w mediach społecznościowych. No hay problema, señor!
Screen Shot 2018-02-04 at 12.44.59.png
Mam nadzieję, że do tej pory udało mi się rozwiać Twoje wątpliwości. Jeśli chcesz sprawdzić Prowly, zajrzyj tutaj. Chętnie też pokażemy Ci aplikację w trakcie spotkania – wystarczy, że zarezerwujesz wygodny dla siebie termin, a my zajmiemy się resztą 😊
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.