Jesteśmy live!

O Sezonie 3 w Prowly zza firmowych kulis

Jesteśmy live!

Datę 9 marca 2018 roku nasza firma zapamięta na bardzo długo. Po ponad pół roku pracy nad zmianami w aplikacji, komunikacji i identyfikacji firmowej, przeszliśmy przez proces, w wyniku którego zmiany te ujrzały światło dzienne. Czujemy wielką ulgę, szczęście i poczucie graniczące z pewnością, że zarówno nas, jak i naszych użytkowników czeka coś wspaniałego.

Pierwszym celem zmian w aplikacji jest dostarczanie najwyższej, światowej jakości doświadczeń z narzędziem, z którego nasi klienci korzystają na co dzień. Drugi, równie ważny, to nadanie nowego standardu mierzenia codziennych czynności związanych z pracą na bazach mediów, tworzeniem i dystrybucją materiałów PR-owych.

Proces zmian zwieńczyliśmy rebrandingiem, którego podłoże opisywaliśmy w jednym z pierwszych materiałów dotyczących aktualizacji. Bardzo zależało nam na tym, aby również komunikacja marki nadążyła nad tym, jak będzie wyglądać i działać nowa aplikacja.
Ale ja dziś nie o tym. Każdy, najlepszy serial kończy się emocjonującym finałem. I to właśnie mamy za sobą. Wybaczcie mi, ale dziś piszę o nas (bo nasi klienci na pewno sami wystawią nam ocenę z wykonanej pracy).

Joanna Drabent

@jdrabent

We did it! Brand new @Prowly_com is here. Prowly - Best. Team. Ever. 💪 https://t.co/90uDLIQSVD

2 miesięcy temu

9 ulubione

3 udostępnienia

Screen Shot 2018-02-04 at 12.44.59.png
Tak wyglądał deployment (czyli proces migracji aplikacji do nowego środowiska) w praktyce. Całą operację rozpoczęliśmy po godzinie 20.00 polskiego czasu. Sam proces migracji zajął nam jedyne 12 minut. Do około 3:00 nad ranem testowaliśmy nowe Prowly na środowisku produkcyjnym, by wyłapać krytyczne błędy, których - jak się okazało - praktycznie nie było.

A oto bohaterowie, którzy zaprojektowali (na każdym kroku kierując się wygodą i komfortem użytkowania aplikacji) nowy interfejs, zaplanowali i wdrożyli nowe funkcje:
Adrian Powierża<br>

Adrian Powierża

Adrian, który nie dość, że jest z nami od kiedy istnieje Prowly (nie wyobrażamy sobie tej firmy bez Ciebie Adrian, bo to jest po prostu niemożliwe!), to w niesamowitym tempie rozwija swoje umiejętności programistyczne na back-endzie, a od niedawna i na front-endzie.
Marcin Wojtczak<br>

Marcin Wojtczak

Marcin to nasz najbardziej doświadczony front-endowiec, który swoim profesjonalizmem i stoickim spokojem zaraża cały zespół. To między innymi dzięki Tobie Marcin codziennie podnosimy poprzeczkę.
Kamil Skrzypiński<br>

Kamil Skrzypiński

Kamil jest niesamowicie utalentowanym mistrzem back-endu, który odpowiada między innymi za stabilność naszego produktu. Kamil, dziękuję Ci za Twoje poświęcenie w rozwój produktu i za to, że pchasz do przodu nas wszystkich, nie tylko członków swojego teamu. Nawet jeśli czasem zadajesz niewygodne pytania ;)
Tomek Próchniewicz<br>

Tomek Próchniewicz

Tomek z chyba największą (zaraz po mnie!) dbałością o każdy najmniejszy szczegół podchodzi do warstwy front-endowej naszej platformy. Tomek, uwielbiam z Tobą pracować i dziękuję Ci za inicjatywę oraz otwartość we wspólnym wypracowywaniu najlepszych jakościowo rozwiązań dla naszych klientów.
Łukasz Balcerzak<br>

Łukasz Balcerzak

Łukasz na co dzień nie koduje, ale reszta zespołu dostarcza mu codziennie solidną paczkę zmian do przetestowania. To w dużej mierze dzięki niemu nowa wersja Prowly od startu niemal pozbawiona jest błędów. Łukasz, cenię Cię za ogromną ambicję, z jaką podchodzisz do dowożenia jak najlepszej jakości kodu oraz za odpowiedzialność w tym obszarze, którą starasz się budować na poziomie całej firmy - 10/10 ;)
Marta Matros<br>

Marta Matros

Marta dołączyła do naszego zespołu front-endowego na początku swojej przygody z Angularem (framework oparty na języku JavaScript). Tempo jej rozwoju jest porywające - dziś odpowiada również za wdrożenia indywidualne dla naszych klientów. Marta, dziękuję za pozytywną energię, jaka pojawia się w biurze, kiedy w nim jesteś.
Marta Olczak<br>

Marta Olczak

Na myśl o Marcie pojawia mi się wielki uśmiech na twarzy. Marta jest prawdziwą bohaterką ilustratorstwa na potrzeby internetu i trzymam kciuki, żeby było o niej kiedyś bardzo głośno. Jeszcze głośniej, niż to my staramy się robić na co dzień, prezentując Wam jej prace. W dodatku jest kobietą-rakietą.
Rafał Sałak<br>

Rafał Sałak

Rafał w tym zestawieniu wyjątkowo pojawia się w nie tej działce, z której go znacie. Wy nie wiecie, ale Rafał między postowaniem w naszych kanałach społecznościowych, a robieniem media relations (do czego obiecuje sobie, że wróci z pełną uwagą, ale ja sama nie wiem jak to będzie!) odkrywa swoje talenty w kodowaniu. Duma!
Sebastian Przyborowski<br>

Sebastian Przyborowski

Sebastian to mój wspólnik i kumpel, z którym współdzielę całe swoje życie zawodowe. To on sprawia, że każdy członek jego zespołu (patrz wyżej) uwalnia nowe supermoce w swojej codziennej pracy. To Sebastian pobudza w całej firmie kreatywność w myśleniu i to z naszych wspólnych dyskusji (w których często się nie zgadzamy) powstają zawsze najlepsze pomysły.
Screen Shot 2018-02-04 at 12.44.59.png
Największym wyzwaniem każdej aktualizacji przeprowadzanej na tak szeroką skalę jest zapewnienie płynności pracy klientom i upewnienie się, że rozumieją cały proces oraz jego cel. W tym celu przygotowaliśmy kampanię komunikacyjną nawiązująca swoją stylistyką do seriali rodem z Netflixa. Złożyły się na nią: cykl materiałów edukacyjnych o kluczowych zmianach w formie odcinków, pokazy przedpremierowe, indywidualne szkolenia, kontakty telefoniczne i drobna niespodzianka dla klientów oczekujących na zmiany.
Napiszę to otwarcie, bo jestem z tego niesamowicie dumna - nigdy nie spotkałam się z takim podejściem do mnie jako klienta w ramach przygotowywań do aktualizacji, jak to zrobiliśmy w Prowly. Mam nadzieję, że kiedyś powstanie z tego case study.

Te dziewczyny już bardzo dobrze znacie:
Karolina Zasada<br>

Karolina Zasada

Karolina dołączyła do naszego zespołu w styczniu. Nie dość, że szybko musiała nabyć super szczegółową wiedzę na temat produktu, to w tym samym czasie zaczęła przygotowywać plan komunikacji zmian do użytkowników i nabywała tę samą wiedzę na temat nowej wersji. To mistrzyni planowania i niesamowicie ciepła osoba, która sprawia, że każdy z naszych klientów może czuć się indywidualnie zaopiekowany. Karolina, dziękuję Ci również za Twój wewnętrzny spokój w każdej sytuacji, to przelewa się na całą firmę.
Kasia Chrobak<br>

Kasia Chrobak

Kasia dołączyła do naszego zespołu jako researcherka i powoli przesiadała się na obsługę klienta. Jej kwitnąca kariera napawa mnie dumą. Kasiu, całej firmie pokazujesz, że jeśli się czegoś chce, to nawet jeśli się trochę boi i nie jest się do końca pewnym swoich umiejętności, ale jest się pracowitym i odpowiedzialnym, to można osiągnąć wszystko.
Screen Shot 2018-02-04 at 12.44.59.png
Na koniec chciałabym podziękować zespołowi marketingu: Piotrkowi Bożkowi i Edycie Kowal (Rafał pojawił się powyżej); oraz sprzedaży: Wojtkowi Dwojackiemu oraz jego pięknemu zespołowi w składzie Karolina Rafało, Karolina Jakubik i Kasia Śmiech; a także Adzie, która spina nas finansowo na ostatni guzik. Przed nami jeszcze kawał pracy w związku z aktualizacją w każdym z tych obszarów. Mimo to, nie mam grama wątpliwości, że damy radę 💪

Jeśli jesteście ciekawi, co sami twórcy nowej wersji Prowly mówią o pracy nad zmianami i supermocach, jakie dzięki niej zdobyli, zajrzyjcie do tekstu Edyty na naszym Prowly Magazine:

Nowe Prowly jest live. My też :) Poznaj naszych Mistrzów Drugiego Planulineslines

Nowe Prowly jest już w Waszych rękach. Kim są ludzie stojący za aplikacją? Co stanowiło dla nich największe wyzwanie? Jak postrzegają Was i Waszą pracę?...

Widzimy się i słyszymy w terenie. Nie możemy już doczekać się pierwszych opinii na temat zmian - bo supermoce naszych klientów to nasza największa misja.

Nowe Prowly da PR-owcom analitykę

Polski start-up zaprezentował nową wersję swojej aplikacji, stworzoną z myślą o zwiększeniu możliwości analitycznych branży public relations.