Prowly z Chief Marketing Officerem 馃搱

Prowly z Chief Marketing Officerem 馃搱

Piotr Bo偶ek do艂膮cza do Prowly.

Prowly, polski startup tworz膮cy software dla PR-owc贸w, rozszerzy艂 zesp贸艂 o stanowisko Chief Marketing Officera. Nowo utworzon膮 rol臋 obj膮艂 Piotr Bo偶ek, kt贸ry b臋dzie odpowiada艂 za koordynacj臋 dzia艂a艅 marketingowych Prowly w Polsce i na rynkach zagranicznych.

Szukali艣my osoby, kt贸rej kompetencje pomog膮 nam usprawni膰 proces sprzeda偶owy w oparciu o kana艂y marketingowe i komunikacyjne. Nie znam bardziej do艣wiadczonej osoby na rynku w tym zakresie ni偶 Piotr, kt贸ry online ma w swoim zawodowym DNA, dlatego jestem dumna, 偶e zdecydowa艂 si臋 do艂膮czy膰 do naszego zespo艂u.

Joanna Drabent, CEO i wsp贸艂za艂o偶ycielka Prowly

Sukcesy internetowe 艣wi臋towa艂 wsp贸艂tworz膮c jeden z pierwszych serwis贸w og艂oszeniowych w Polsce, Gratka.pl (Polskapress Grupa), a nast臋pnie jako business development manager w serwisie Trader.com (Polska), obecnie Agora S.A., gdzie odpowiada艂 za mi臋dzynarodowy rozw贸j produkt贸w platformy. Kolejne lata sp臋dzi艂 w 艣rodowisku startupowym, kieruj膮c dzia艂aniami marketingowymi m.in. w GoldenLine.pl, Grupie Docplanner (ZnanyLekarz.pl) oraz DaWanda Polska. Od czerwca 2016 r. do kwietnia br. pe艂ni艂 rol臋 head of marketing & PR w Dentsu Aegis Network Polska.
1n1us4.gif
W ci膮gu ostatnich dwunastu miesi臋cy zesp贸艂 Prowly powi臋kszy艂 si臋 ponad dwukrotnie i obecnie liczy 21 os贸b 馃挭. Z pocz膮tkiem 2016 r. startup zabezpieczy艂 dofinansowanie w wysoko艣ci 4.5 mln z艂otych, co pomog艂o mu wej艣膰 na globalny rynek. Obecnie 1/3 klient贸w Prowly to klienci zagraniczni.

Na zdj臋ciu w nag艂贸wku: Joanna Drabent, CEO i wsp贸艂za艂o偶ycielka Prowly, oraz Piotr Bo偶ek, Chief Marketing Officer.

O Prowly

Prowly to CRM do dzia艂a艅 Public Relations oraz Content Marketing dla agencji, firmowych dzia艂贸w komunikacji i freelancer贸w. Aplikacja umo偶liwia tworzenie interaktywnych informacji prasowych, artyku艂贸w czy post贸w, publikowanie ich na stronach firmowych biur prasowych oraz dystrybucj臋 do medi贸w i pomiar efekt贸w. Z platformy korzysta ju偶 kilka tysi臋cy profesjonalist贸w z Polski, Europy i Stan贸w Zjednoczonych, a w艣r贸d nich cz艂onkowie zespo艂贸w PR takich marek, jak Vimeo, Deloitte Digital, IKEA, Spotify, National Geographic czy Allegro. Prowly nale偶y do European Tech Alliance i wraz z najwi臋kszymi gigantami technologicznymi z Europy (King, Spotify, BlaBlaCar, Deezer) wspiera Komisj臋 Europejsk膮 w budowie strategii Jednolitego Rynku Cyfrowego (DSM). Czytaj wi臋cej na prowly.com.

Udost臋pnij

Za艂膮czniki

Logo_Round_MID.png

Logo_horizontal_black.jpg

JDrabent_PBozek_Prowly.png

2016 rok za kulisami Prowly

Prowly to dla mnie jedna wielka lekcja pokory. Z fascynacj膮 wkraczam w kolejne poziomy wtajemniczenia i czuj臋 podsk贸rnie, 偶e ju偶 nigdy tak szybko si臋 niczego nie naucz臋, jak teraz 鈥 to zarazem zaleta i wada prowadzenia pierwszego startupu. Dzi艣 zbi贸r notatek z mojej g艂owy o najwi臋kszych lekcjach wyci膮gni臋tych z dzia艂a艅 w 2016 roku.